Gör egna kort till era äldre

Gör egna kort till era äldre

Av Babysits, 4 min lästid

Dela:

Det är svåra tider just nu och inte blir det bättre av att vi inte får träffa alla våra nära och kära. Framförallt är det våra äldre kära som sitter isolerade hemma och inte får träffa familj och vänner. För mor- och farföräldrar är det kanske just distanseringen från barnbarnen som är tuffast. Låt barnen göra egna kort att skicka till mormor och morfar eller farmor och farfar. Vi lovar att det kommer uppskattas.

Coronaviruset (COVID-19) är särskilt farligt för äldre. Över hela världen ombeds äldre att isolera sig hemma och undvika så mycket social kontakt som möjligt. Många familjer känner sig oroliga för sina äldre, både för viruset och även för att de ska känna sig ensamma. Vi kan FaceTime:a och skriva sms, men ibland finns det inget som uppskattas mer än ett riktigt hemmagjort kort från barnbarnen. Att skicka ett fysisk kort på posten visar att ni verkligen tänker på dem.

Vi har skapat två olika pop up-kort: ett hjärta och en glad sol. Skriv en egen liten hälsning i och lägg på brevlådan.

Steg 1

Till kortet behöver du ett tomt pappersark som du kan vika på mitten.Vi använde oss av 400g akrulpapper, men du kan använda i princip vilket papper som helst, gärna ett lite tjockare.

Rita sedan formen på figuren som du vill ska poppa ut. Du ska alltså rita halva figuren, så att den är hel först när du viker upp pappret. Vi har gjort ett halvt hjärta och en halv sol.

Viktigt: När du ska klippa ut figuren, se till att lämna en liten bit, cirka 2 cm, så att pop-up figuren sitter kvar på kortet.

Card Template

Steg 2

Nu är det dags att ta fram saxen och klippa ut din figur. Klipp försiktigt längs linjerna du har ritat, och se till att lämna cirka 2 cm.

Card DIY

Steg 3

När du klippt färdigt viker du tillbaka figuren längs den lilla biten du sparade oklippt. Tryck försiktigt ner pappret.

pop up card

Steg 4

Nu gäller det! Tryck fram figuren så att den poppar ut ur kortet. Öppna och stäng kortet för att testa att kortet fungerar som det ska.

pop up template

Steg 5

Dags att få använda kreativiteten! Vi har använt oss av akrylfärg för att färglägga, men du kan egentligen använda vilken slags färg som helst, eller färgpennor eller kritor.

Painted Card

Steg 6

Det är detaljerna som gör det! Vi valde att göra hjärtat rosa och solen gul och orange. Eftersom vi var tvungen att lämna en bit av solen oklippt så ritade vi en orange triangel direkt på kortet för att ge illusionen av att hela solen poppar ut.

pop up card template

Steg 7

Nästan färdigt! Nu när vi har målat korten så är det dags att fylla kortet med text. Beroende på ditt barns ålder kan du låta dom skriva eller rita någonting. Du kan även hjälpa till att skriva om ditt barnen är för litet.

Finished card template

Steg 8

Färdigt! Två pop-up kort att skicka till mormor och morfar eller farmor och farfar för att visa att ni tänker på dom och längtar efter ni kan ses igen.

pop-up card template

Tyckte du om den här DIY’n? Vi vill se korten ni har gjort, och varför inte mottagarens reaktioner! Dela med oss @babysitsse.

Behöver ni fler pyssel att sysselsätta er med finns det fler på vår DIY-sida