Tips inför ditt första möte med familjen

Tips inför ditt första möte med familjen

Av Babysits, 2 min lästid

Att träffa familjen som du ska vara barnvakt åt för första gången är ofta spännande. Här ger vi dig några tips på hur du kan göra första mötet så bra som möjligt.

Vi rekommenderar starkt barnvakter att träffa föräldrarna och barnen i förväg. För din egen säkerhet rekommenderar vi att du ber föräldrarna om att få träffas på ett offentligt ställe och att du tar med dig någon.

Du bör också ta dig den tiden du behöver för att känna dig bekväm med den andra parten, även om det betyder att ni träffar varandra flera gånger före den första arbetsdagen. Föräldrar kan också be dig att du passar deras barn medan de är hemma första gången du ska jobba. På så sätt kan de se hur du tar hand om deras barn du kan ställa frågor till dem. Om du väljer att ta hand om barnet hemma hos dig, se till att föräldrarna redan har besökt ditt hem minst en gång innan du börjar ta hand om deras barn.

Om ni hade ett bra möte och du vill vara barnvakt för föräldrarna rekommenderar vi dig att bestämma alla viktiga detaljer innan du börjar barnpassningen så att du är väl förberedd. Du kan använda vårt startformulär som riktlinje.

Babysits erbjuder också en privat meddelandetjänst för att möjliggöra kommunikationen mellan användarna. Det är viktigt att du kommunicerar med andra användare via Babysits först, tills att du känner dig trygg nog att utbyta kontaktuppgifter med dem och byta till andra plattformar. Kom ihåg att vi inte kan hjälpa dig med klagomål angående meddelanden som har skickats utanför vår meddelandetjänst, eftersom vi inte har tillgång till översikt över dessa meddelanden. Om du använder en annan plattform för kommunikationen är det på egen risk!