5 steg för att hitta den perfekta barnvakten

5 steg för att hitta den perfekta barnvakten

Av Babysits
3 min lästid

Är du och din familj på jakt efter barnvakt, men har svårt att hitta den rätta? Med Babysits kan du enkelt hitta en barnvakt online utan att gå igenom en komplicerad agenturprocess. Du kan enkelt screena kandidater baserat på dina behov och börja kontakta barnvakter inom några minuter. Läs våra 5 tips som hjälper dig att hitta den perfekta barnvakten för din nästa utekväll.

Hitta en barnvakt

1. Vad har du för behov?

Vill du ha en kontinuerlig barnvakt som kommer till er efter ett regelbundet schema? Eller letar du bara efter en barnvakt för enstaka tillfällen? Kom fram till vad du vill och förklara detta tydligt i din profilbeskrivning. På så vis kan barnvakterna veta precis vad du är ute efter.

2. Vilka är dina krav?

På din profil berättar du för barnvakterna när du behöver hjälp, vilka uppgifter du vill ha gjorda och hur mycket du är villig att betala. Var så specifik som möjligt - det kommer hjälpa dig att få kontakt med de barnvakter som kan erbjuda det du är ute efter.

3. Redo att börja söka?

Använd söksidan för att leta efter barnvakter i ditt närområde. Du kan filtrera dina resultat efter tillgänglighet, erfarenhet och färdigheter. Ett tips är hålla koll efter någon av våra supersittare: de svarar snabbare och oftare på meddelanden och har fått fina recensioner från andra föräldrar.

4. Vad är viktigast för dig?

När du letar efter barnvakt är det viktigt att välja någon som passar din familjs behov. Oftast söker föräldrar en barnvakt vars tillgänglighet matchar deras. Men att ha en barnvakt med relevant utbildning eller körkort kan också vara viktigt. På barnvakternas profiler kan du dessutom se deras tidigare erfarenheter och eventuella referenser.

5. Nu är du redo att anställa!

När du har använt Babysits meddelandeservice för att kontakta barnvakten och får en positiv känsla från dem, boka då ett första möte för att lära känna dem på riktigt. Tänk på att dina barn också bör komma överens med barnvakten och känna sig bekväma runt dem. När du väl har övervägt dina alternativ och gjort ett val är det dags att planera din första Babysits-bokning och presentera din nya barnvakt för dina barn!


Har du ett event eller ett möte planerat i kalendern men har ingen riktig plan för vem som ska se efter dina barn? Då har du kommit rätt! Registrera dig på Babysits nu och börja leta efter barnvakter i ditt område.