Hur du hittar den perfekta barnvakten på Babysits

Hur du hittar den perfekta barnvakten på Babysits

Av Babysits, 3 min lästid

Det blir allt vanligare att hitta barnvakter och barnflickor online. Men hur fungerar det och hur lyckas man? Vi ger dig här våra 5 bästa tips på hur du hittar en den perfekta barnvakten på nätet.

1. Var tydlig med vad du letar efter

Först behöver du fundera över vad du verkligen letar efter hos en barnvakt. Vad har du och ditt barn för behov och vad för typ av person skulle ni behöva? Vad innebär ett barnvaktsjobb hos er? Allt detta behöver du sedan förklara i din jobbbeskrivning så att jobbsökande barnvakter vet vad du är ute efter. Var så ärlig och tydlig som du bara kan från början så slipper du onödiga missförstånd, och kommer förmodligen hitta rätt person snabbare.

2. Gör ett urval

Vänta inte enbart på svar på din egen annons utan sök även aktivit själv bland barnvakterna i ditt område. Du kan enkelt filtrera efter särskilda kriterier som du har. Läs sedan noga igenom de profilerna som du tycker verkar intressanta och kontakta flera stycken på en gång. Använd Babysits meddelandetjänst för att ta kontakt och ställa de grundläggande första frågorna.

3. Rekommendationer och referenser

Barnvakter på Babysits kan samla på sig referenser och rekommendationer på sina profiler. Dessa kan hjälpa dig i urvalsprocessen och valet av intressanta kandidater. Rekommendationer och referenser från andra föräldrar och arbetsgivare är ett bra sätt att få en mer tillförlitlig bild av barnvakten. Kom dock ihåg att barnpassning är väldigt individuellt och även om en barnvakt passat perfekt för en annan familj behöver så inte vara fallet för din, och vice versa.

4. Boka ett första möte

Det är alltid viktigt att träffa barnvakten innan den faktiska barnpassningen. På så sätt lär du känna personen bakom skärmen och ni kan se hur ni klickar i verkligheten. Se det lite som en jobbintervju där du kan ställa alla de frågor som du undrar över innan du bestämmer dig för att detta är den rätta personen. Du kan boka möten med flera barnvakter för att se vilken som passar bäst. Finns det inte möjlighet att ses kan ni också ringa varandra eller ha ett Skype-samtal.

5. Låt barnvakten träffa barnen

Om du är nöjd med det första mötet så kan du i nästa steg låta barnvakten komma hem till er och träffa barnen. På så sätt får du se hur barnen och barnvakten samspelar och ifall de trivs tillsammans. Ditt barn kommer även att känna sig mer bekväm med den första barnpassningen om hen har fått träffa barnvakten tidigare tillsammans med dig.


I slutändan är detta ett av de viktigaste tipsen: lita på din magkänsla och välj barnvakt med hjärtat. Det ska kännas rätt i magen, både för dig och ditt barn. Lycka till!