Vad betyder det när någon tillhandahållit ett officiellt ID?

Vi vill att du ska vara säker på att människor på Babysits är de som de säger att de är.

Ett sätt vi kan göra det på är genom att låta användaren visa upp ett officiellt ID. Det kan vara ett körkort, pass, identitetskort etc.

Om det står "Officiellt-ID tillhandahållet" hos en förälder eller barnvakt så betyder det att den här personen har verifierat sin identitet med ett officiellt iD. Detta hjälper oss blanda annat med att bekämpa bedrägerier och hålla Babysits säkert.

Är det säkert att lägga till ett officiellt ID?

ID-verifiering behandlas tryggt och säkert av vår partner Stripe. Oavsett orsaken kommer ditt ID aldrig att delas med någon annan som använder Babysits eller någon tredje part.

Hur kontrolleras ett officiellt ID?

Användare tar bilder av fysiska ID-dokument med sin stationära eller mobiltelefonkamera och skickar dem till Babysits. Machine Learning försöker identifiera om det tillagda dokumentet är autentiskt.

Därefter måste användarna ta en selfie. Detta används för att verifiera att ansiktet på ID-dokumentet och selfien matchar.

Att genomföra denna process betyder inte att någon förälder eller barnvakt är godkänd, garanterar inte någons identitet och är inte en garanti för att det är säkert att interagera med dem. Följ ditt eget omdöme och läs våra säkerhetstips.