Makramé-pyssel för barn

Makramé-pyssel för barn

Av Babysits
2 min lästid

Babysits är inte bara en bra site för barnpassning, här hittar du också pyssel tips! Testa det här makramé pysslet, det är inte lika svårt som det ser ut! Det är snabbt och enkelt att göra dessa makramélöv. Dessutom blir det en jättefin dekoration att hänga på väggen! Följ våra instruktioner nedan och låt kreativiteten flöda!

Material

  • Macramétråd eller garn
  • Sax
  • Tejp
  • Trädgren (som du hittar på marken) eller pinne
  • Pärlor

Makramépyssel material

Steg 1

Klipp en 70cm lång tråd och vik den på mitten. Tejpa ner båda ändarna av tråden på bordet. Klipp sedan cirka 60 stycken 15cm långa trådar.

Steg1

Steg 2

Vik en av de 15cm långa trådarna i hälften. Placera den under den långa tråden som du tejpade fast till bordet. Ta en till 15cm lång tråd och lägg den ovanpå. Dra ändarna på den ena tråden genom öglan av den andra tråden (se bild nedan). Fortsätt så här med alla trådar.

Steg 2

Steg 3

Rita ett löv på ett papper. Klipp ut bladet och använd den som en guide för att klippa dina trådar. Upprepa steg 1-3 tills du är nöjd med antalet makramélöv. (TIPS: gör några i olika storlekar)

Steg 3

Steg 4

Ta bort tejpen från den långa tråden på bordet. Du kan pärla tråden eller knyta den direkt till trädgrenen/pinnen. Upprepa denna process för alla dina makramélöv. (TIPS: häng bladen i olika höjder)

Steg 4

VOILA! Så enkelt var det!


Hur ser din ut? Vi är nyfikna! Dela en bild på Facebook eller Instagram och tagga oss @Babysitsse!
Kolla in vår blogg för mer inspiration!

Behöver du hjälp med barnpassning? Vänd dig till Babysits.

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis