Tillit är nyckeln till att det kan fungera.

När du hittar en barnvakt eller ett barnvaktsarbete är ingenting viktigare för processen än tillit och säkerhet. Babysits är en community-plattform och vi gör vårt yttersta för att uppmuntra communityns beteendeintegritet. Vi gör det på flera sätt, men de viktigaste är:

Identitetsverifieringar

Både barnvakter och föräldrar kan verifiera sitt ID genom att bekräfta deras e-postadress, telefonnummer och ansluta andra onlineprofiler till deras konto. På medlemmars profiler kan du se vilken information som har verifierats.

Profil-recensioner och Referenser

Lär känna barnvakter och föräldrar genom deras profiler, referenser och recensioner. Genom referenser och recensioner kan du se vad andra medlemmar i communityn har sagt om en barnvakt eller förälder. Du bör alltid be att få tala med referenser före första barnvaktsavtalet.

Säker Kommunikation

Använd vår meddelandetjänst för att kommunicera med andra användare. När du kommunicerar på vår plattform drar du nytta av vår automatiska screening som kan upptäcka bedrägeri och misstänkt beteende. Du bör endast kommunicera via Babysits meddelandetjänst för egen din säkerhet.

Communityregler

För att uppmuntra och främja ett bättre community har Babysits skapat en uppsättning av communityregler som vi förväntar oss att alla medlemmar ska följa. Alla medlemmar accepterar samhälsstandardarna och villkorna när de registrerar sig på webbplatsen.

Communityregler

Medlemsrapportering

Ser du något, säg till. Vi uppmuntrar och gör det enkelt för medlemmar att rapportera andra som bryter mot våra communityregler, och vi agerar snabbt för att svara på dessa rapporter.

Dessa är bara några av de sätt vi arbetar på för att göra din upplevelse på vår hemsida säker och pålitlig. Vi arbetar noga med att övervaka vår webbplats och se till att jobben och profilerna uppfyller våra riktlinjer.

Tillits- och säkerhetstips

Här är några tips som kan hjälpa dig att få en säker och pålitlig sökupplevelse.

 • Kommunicera genom Babysits
  • Inkludera inte kontaktinformation i din profilbeskrivning för din egen säkerhet
  • Använd Babysits-meddelandetjänsten så att din information hålls säker
 • Ge aldrig ut dina personliga uppgifter
  • Dela aldrig personliga ID-dokument, din adress, e-post, telefonnummer eller annan finansiell information med dem du möter online
 • Träffas alltid före den första barnpassningen
  • Tala med den andra personen i telefon och träffa dem personligen innan du jobbar med dem
  • Planera ett möte via Babysits på allmän plats där du kan lära känna dem
 • Be om referenser och eventuella certifieringar
  • Innan du går med på ett möte, fråga alltid efter att få tala med referenser. Dessa, och barnomsorgsintyg, kan ge dig en tydligare bild av den andras trovärdighet
 • Fyll i startformuläret tillsammans före första mötet
  • Fyll i det här formuläret tillsammans innan den första barnpassningen. Detta kommer att hjälpa se till att problem inte uppstår under barnpassningen
   Startformulär
 • Rapportera medlemmar som verkar misstänkliga
  • Känner du att ett annan medlem inte är ärlig eller ber om något annat än barnpassningstjänster? Låt oss veta genom rapporteringsknappen
 • Lär dig att känna igen bedragare
  • Om det låter för bra för att vara sant, då är det nog det!
  • Läs avsnittet om bedrägeri nedan för mer information

För mer tips och mer råd, kolla in:

Tips till föräldrar Tips till barnvakter

Bedrägeri

Identitetsbedrägeri inträffar när någon gör olaglig användning av dina personuppgifter. Babysits frågar aldrig om dina personuppgifter. Om en okänd användare frågar om dina personuppgifter, rapportera det till oss omedelbart, eftersom det kan vara ett försök på bedrägeri.

Hur kan du förhindra bedrägerier som användare?

 1. Ge inte information om dig själv till andra användare som du inte känner väl eller litar på.
 2. Var försiktig med personuppgifter som passinformation, e-postadresser, telefonnummer, CV:s etc.
 3. Om du kontaktas av en organisation, bör du först ta reda på mer om organisationen. Om du inte kan hitta information om organisationen, bör du vara uppmärksam på eventuellt bedrägeri.

Tror du att du har blivit offer för bedrägeri?

Om du tror att du är utsatt för bedrägeri, rapportera det till oss omedelbart så att vi kan blockera den aktuella personens konto för att förhindra fortsatt bedräglig aktivitet.
Skicka en rapport till polisen. Vi rekommenderar dig att alltid lämna in en rapport till polisen när du misstänker att du är offer för identitetsbedrägeri.