Tillit är nyckeln till att det kan fungera.

Tillit är nyckeln till att det kan fungera.

Ingenting är viktigare än tillit och säkerhet när du har hittat en barnvakt eller ett barnvaktsjobb. Babysits är en community-plattform och vi gör vårt yttersta för att uppmuntra beteendeintegriteten bland våra medlemmar. Detta gör vi på flera sätt, men det viktigaste är:

Identitetsverifieringar

Både barnvakter och föräldrar kan verifiera sitt ID genom att bekräfta deras e-postadress, telefonnummer och ansluta andra onlineprofiler till deras konto. På medlemmars profiler kan du se vilken information som har verifierats.

Profil-recensioner och Referenser

Lär känna barnvakter och föräldrar genom deras profiler, referenser och recensioner. Genom referenser och recensioner kan du se vad andra medlemmar på plattformen har sagt om en barnvakt eller förälder. Be alltid om att få kontakta referenser före det första barnpassningstillfället.

Säker Kommunikation

Använd vår meddelandetjänst för att kommunicera med andra användare. När du kommunicerar på vår plattform drar du nytta av vår automatiska kontrollering som kan upptäcka bedrägeri och misstänkt beteende. För din egen säkerhet bör du endast kommunicera via Babysits meddelandetjänst.

Communityregler

För att uppmuntra och främja ett bättre community har Babysits skapat en uppsättning av communityregler som vi förväntar oss att alla medlemmar ska följa. Alla medlemmar accepterar samhälsstandardarna och villkorna när de registrerar sig på webbplatsen.

Communityregler

Medlemsrapportering

Ser du något, säg till. Vi uppmuntrar detta och har gjort det enkelt för medlemmar att rapportera användare som bryter mot våra communityregler, och vi agerar snabbt för att svara på dessa rapporter.

Dessa är bara några av de sätt vi arbetar på för att göra din upplevelse på vår hemsida säker och pålitlig. Vi arbetar noga med att övervaka vår webbplats och se till att jobben och profilerna uppfyller våra riktlinjer.

Tillits- och säkerhetstips

Här är några tips som kan hjälpa dig att få en säker och pålitlig sökupplevelse.

 • Kommunicera genom Babysits
  • Inkludera inte kontaktinformation i din profilbeskrivning för din egen säkerhet
  • Använd Babysits-meddelandetjänsten så att din information hålls säker
  • Om du kommunicerar inom vår plattform drar du nytta av vår automatiska screening som kan upptäcka bedrägeri och misstänkt beteende.
 • Inspektera användarnas profiler noggrant
  • Var försiktig när du hamnar i kontakt med användare som saknar profilfoton, har dåliga profilbeskrivningar eller sådana som inte har angivit specifika preferenser. Tyvärr finns det användare som medvetet gömmer information och preferenser för att presentera en icke-autentisk version av sig själva.
 • Planera dina bokningar genom Babysits
  • Använd barnpassningskalendern för att hålla koll på tidigare och kommande barnpassningstillfällen, samt överenskomma tider och priser.
 • Ge aldrig ut dina personliga uppgifter
  • Dela aldrig personliga ID-dokument, din adress, e-post, telefonnummer eller annan finansiell information med dem du möter online
 • Träffas alltid innan det första barnpassningstillfället
  • Träffa den andra personen i verkligheten innan ni börjar jobba tillsammans.
  • Boka ett möte via Babysits på allmän plats där du kan lära känna dem.
 • Be om referenser och eventuella certifieringar
  • Be alltid om referenser innan du bokar en barnvakt. Referenser och diverse certifikat eller dokument kan ge dig en tydligare bild av den andra personens trovärdighet
 • Fyll i startformuläret tillsammans innan det första barnpassningstillfället
  • Fyll i det här formuläret tillsammans innan det första barnvaktstillfället. Detta minskar risken för att problem uppstår under barnpassningen.
   Startformulär
 • Rapportera medlemmar som verkar misstänkliga
  • Känner du att ett annan medlem inte är ärlig eller ber om något annat än barnpassningstjänster? Låt oss veta genom rapporteringsknappen
 • Lär dig att känna igen bedragare
  • Om det låter för bra för att vara sant, då är det nog det!
  • Läs avsnittet om bedrägeri nedan för mer information

För mer tips och mer råd, kolla in:

Communityteman

Bedrägeri

Identitetsbedrägeri inträffar när någon gör olaglig användning av dina personuppgifter. Babysits frågar aldrig om dina personuppgifter. Om en okänd användare frågar om dina personuppgifter, rapportera det till oss omedelbart, eftersom det kan vara ett försök på bedrägeri.

Hur kan du förhindra bedrägerier som användare?

 1. Ge inte information om dig själv till andra användare som du inte känner väl eller litar på. Var försiktig med personuppgifter som passinformation, e-postadresser, telefonnummer, CV:s etc.
 2. Om du kontaktas av en organisation, bör du först ta reda på mer om organisationen. Om du inte kan hitta information om organisationen, bör du vara uppmärksam på eventuellt bedrägeri.
 3. Överför aldrig pengar till någon du aldrig har träffat och acceptera aldrig pengar från någon innan barnpassningstillfället. I sådana fall rör det sig nästan alltid om ett bedrägeri.
 4. Se upp för snyfthistorier. Det kan till exempel vara en story om en avliden partner. Bedragare kan ofta använda sig av dessa typer av historier för att försöka spela på dina känslor och övertyga dig att överföra pengar.
 5. Träffas alltid före det första barnvaktstillfället. Se till att introduktionsmötet är på en offentlig plats. Om du inte känner dig trygg kan du enkelt lämna.
 6. Var uppmärksam när en användare ringer anonymt eller med ett utländskt telefonnummer. De flesta användare har ett lokalt telefonnummer.
 7. Överför inte pengar via betalningsappar som du inte känner till. Bedragare (scammers) använder ofta förfalskade betalningsappar som leder till en fejksida för att få reda på offrens bankinformation.
 8. Acceptera aldrig ett jobb från en person som du aldrig träffat. Riktiga familjer kommer att vilja träffa dig först och intervjua dig personligen innan de anställer dig.
 9. Betala aldrig för en bakgrundskontroll och använd inte en bakgrundskontrolltjänst som du inte känner till. Det kan vara bedragare som står bakom dessa tjänster och som själ dina pengar eller i värsta fall din personliga information.
 10. Lita på din magkänsla. Om något verkar för bra för att vara sant så är troligen det. Om du fortfarande tvivlar om personens äkthet, tveka då inte på att kontakta oss. Vi tittar gärna på användarens profil åt dig och ger dig råd.

Tror du att du har blivit offer för bedrägeri?

Om du tror att du är utsatt för bedrägeri, rapportera det till oss omedelbart så att vi kan blockera den aktuella personens konto för att förhindra fortsatt bedräglig aktivitet.

Skicka en rapport till polisen. Vi rekommenderar dig att alltid lämna in en rapport till polisen när du misstänker att du är offer för identitetsbedrägeri.

Kundtjänst

Varning

Det är viktigt att komma ihåg att bakgrundskontroller inte automatiskt körs på våra medlemmar i communityn. I slutändan är det upp till våra medlemmar att bakgrundskontrollera dem som de kommunicerar och arbetar med. Vi kan ta hand om problem som uppstår med medlemsinteraktioner på vår plattform. Om du har interaktioner som uppstår utanför vår plattform, kan vi inte hjälpa dig med eventuella problem som kan uppstå.

Vi behöver din hjälp!
Vi uppmanar kvalificerade barnvakter och nannies att registrera sig och uppdatera sin nuvarande tillgänglighet på Babysits. Läs mer
Tillsammans vill vi hjälpa dom som hjälper andra och som nu kan vara i behov av kvalificerade barnvakter. Läkare, sjuksköterskor, apotekare och alla dom som jobbar för vårt samhälle.
Följ alltid myndigheternas senaste rekommendationerna baserade på den rådande situationen i ditt område.