Hjälp - Identitetsverifiering

Identitetsverifiering

Varför uppmanas medlemmar att göra ID-verifiering?

Vi vill att du ska vara säker på att människor på Babysits är som de säger att de är. Genom att verifiera våra medlemmars identiteter kan vi skapa en säkrare miljö, förhindra bedrägliga aktiviteter och skydda mot identitetsstöld.

Av förtroende- och säkerhetsskäl kan medlemmar bli ombedda att verifiera sitt ID innan de kan kontakta andra medlemmar.

En myndighet utfärdad fotolegitimation, som pass, identitetskort eller körkort, krävs för att verifiera ID.

Om du inte har en offentligt utfärdad fotolegitimation kommer du inte att kunna slutföra ID-verifieringen. Du bör försöka igen när du har fått en officiell form av fotolegitimation.

Vad betyder det när någon har verifierat sin legitimation?

Medlemmar tar bilder av fysiska ID-handlingar med sin stationära eller mobiltelefonkamera och skickar dem till Babysits. Machine Learning försöker identifiera om det presenterade dokumentet är äkta.

Därefter måste medlemmarna ta en selfie. Detta används för att verifiera att ansiktet på identitetshandlingen och selfien matchar.
Till sist kontrollerar vi om selfien stämmer överens med medlemmens profilbild.

Detta hjälper oss att hålla Babysits säkra, bekämpa bedrägerier och mer. Vi kan komma att lagra data om ID-dokumentet och ansiktsbilder. Vi lagrar inte bilderna på själva ID-handlingen permanent.

Att slutföra den här processen är inte ett stöd från någon förälder eller barnvakt, garanterar inte någons identitet och är inte en garanti för att det är säkert att interagera med dem. Använd alltid ditt eget bästa omdöme och följ våra säkerhetstips.

Är det säkert att lägga till ett statligt ID?

Bilderna på ditt ID-dokument kommer inte att lagras av Babysits efter att verifieringen är klar och denna verifieringsprocess kan ta upp till 1 vecka.

Vi kan komma att samla in dina ansiktsbilder, ID-nummer, födelsedatum, förnamn, efternamn, mellannamn, dokumenttyp, dokumentutfärdande land, nationalitet och adress, såväl som sofistikerade bedrägerisignaler och information om de enheter som ansluter till vår tjänster. För att betala barnvakter kan vi dela barnvakts-ID med vår betalningsleverantör Stripe på grund av lagstadgade och ekonomiska partnerkrav. Oavsett orsak kommer ditt ID aldrig att delas med någon annan som använder Babysits eller någon annan tredje part.

Vi tar skyddet av dina personuppgifter på allvar. Din information kommer enbart att användas för identitetsverifiering och utbetalningar. Vi har implementerat strikta säkerhetsåtgärder för att skydda dina data, inklusive kryptering och åtkomstkontroll. Vi delar inte din personliga information med någon obehörig tredje part om det inte krävs enligt lag.