Aktiviteter Göteborg - Tips för föräldrar och barnvakt!

Aktiviteter Göteborg - Tips för föräldrar och barnvakt!

Av Babysits
3 min lästid

Vad kan man göra i Göteborg? Vi har samlat ihop många aktivitetstips som är perfekta för barnfamiljer som bor i Göteborg eller för familjer som är sugna på att åka till GBG och behöver lite tips!

I Stan

Slottsskogen

Upptäck slottskogen med dina barn! Spela minigolf vid Linnéplatsen, gå en promenad runt stora dammen, ta med dig en picnic till azaleadalen, och glöm inte hälsa på sälarna, pingvinerna, älgarna, och alla andra djur som finns i parken. I slottsskogen finns dessutom Lekplatsen Plikta, Göteborgs största lekplats!

Stadsbiblioteket

Ute efter en lugn dag? Då är Stadsbiblioteket ett bra tips! Bottenvåningen i Stadsbiblioteket har många roliga böcker för barn i alla åldrar. På grund av Covid-19 kan man inte sitta kvar i biblioteket och läsa som man kunde innan. Men om det är fint väder kan ni sitta ute och läsa! Ta med en filt och gå några hundra meter till trädgårdsföreningen! Om det regnar (som det ofta gör i Göteborg) korsa gatan och ta en fika på Evas Paley.

Alfons Åbergs Kulturhus

I den gamla fröhandeln vid trädgårdsföreningen (nära centralstationen) är du och din familj välkomna till Alfons Åbergs Kulturhus! I en dagsbiljett ingår mycket roligt och skoj hemma hos Alfons plus en teaterföreställning som dina barn kommer att älska.

Maritiman

Maritiman är ett flytande fartygsmuseum i Göteborg som består av tretton fartyg. Alla fartyg är från olika tidsepoker och med olika syfte, funktion och historia. Upplev riktiga fartyg och sjöfartshistoria med denna lärorika och unika museum!

Café Husaren

Fikasugen? Missa inte världens största kanelbulle på Café Husaren i Haga! Kanelbullen, eller Hagabullen som den ofta kallas, väger ungefär 500 gram. En kanelbulle som är nog tillräckligt stor för hela familjen att dela på.

Liseberg

Liseberg är Nordens största nöjespark! På Liseberg finns massor av attraktioner och spel för vuxna och i Kaninlandet hittar du attraktioner som också passar de små! Antingen kan man åka dit över hela dagen eller bara på kvällen.

Universeum

Granne med Liseberg ligger Universeum! Universeum är sveriges nationella vetenskapscenter, och det perfekta stället för dina barn att lära sig mer om naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling på ett roligt och interaktivt sätt.

Dagsutflykt

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott ligger i Mölndal, inte alls långt ifrån Göteborg. På Gunnebo Slott kan dina barn lära sig hur man levde på 1700-talet och se hur mat växer och odlas i köksträdgården. På Gunnebo finns också en restaurang med en hälsosam barnmeny, hemmagjord saft och nybakade bullar. Dessutom finns det en lekplats och små djur (höns, kaniner och ankor) att hälsa på.

Bohus fästning

Bohus fästning ligger i Kungälv, precis utanför Göteborg. På Bohus fästning kan dina barn uppleva medeltiden och lära sig om 700 år av nordisk historia! Dessutom finns massor av roliga spel och aktiviteter på Bohus Fästning inspirerat av medeltiden. Det finns många fästningar nära Göteborg, besök även Carlstens Fästning och Elfsborgs Fästning.

Paddla Kanot

Att paddla kanot är ett underbart sätt att upptäcka Västra Götalands vackra sjöar! Kanot är perfekt för dig och dina barn, eftersom hela familjen oftast kan få plats i en båt till skillnad från kayak eller stand-up paddleboard (SUP). Det går att hyra kanot i stensjön, delsjön, och i vättlefjäll. I vättlefjäll kan man även hyra en kanot i flera dagar ifall man vill campa över natten.

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis