Återanvända Kartongdjur

Återanvända Kartongdjur

Av Babysits
3 min lästid

Gammal kartong är ett såntdär perfekt pysselmaterialet som nästan alltid finns att hitta hemma. Istället för att lämna det till återvinning, varför inte göra något fint av det? Samla barnen, ta fram sax och färg och låt kreativiteten flöda!

Nu är det viktigare än någonsin att lära barnen om balansen i vårt ekosystem och att vara snälla mot miljön. Ett bra sätt att göra det på är genom att visa hur vi kan återanvända material istället för att alltid köpa nytt. Här visar vi hur ni kan göra safaridjur av kartong.

Kartongdjur

Allt du behöver till att börja med är en sax, en penna och lite gammal kartong. Om du vet vilket djur du vill göra kan du börja med att rita formerna till djuret på kartongen. Du behöver inte vara så noggrann till att börja med eftersom du kan lägga till detaljerna senare med färg.

Miljövänligt pyssel

Tanken är att hålla formerna superenkla. Jag började med att lite lätt skissa djurformerna till de olika safaridjuren, sedan gjorde jag “U”-formade ben vilka sedan kunde sättas fast med hjälp av två slitsar på varje kropp.

Safaridjur

Nu är det dags för färg! Jag använde mig av akrylfärg i djurens naturliga färger. Självklart kan du även gå lite wild genom att skapa en lila elefant eller en blå giraff. Så fort kropparna har torkat kan du använda en lite tunnare pensel för att måla dit detaljerna som till exempel giraffens fläckar.

Akrylfärg

När du har målat klart alla delar och allt har torkat kan du tillslut sätta fast benen på kroppen och se dina färdiga djur!

Pyssla kartongdjur

Och voila! Du har ett nu ett helt eget litet set med safaridjur. Supersöta att ställa på ditt barns bokhylla eller om du hellre vill, fäst dom i snören och skapa en mobil att hänga över skötbordet eller sängen.

Safaridjur av kartong

Tyckte du om den här DIY? Kolla in våra andra pyssel!

Och glöm inte att dela dina skapelser med oss på Instagram! Tagga @babysitsse och visa vilka djur du gjorde.

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis