Överaska nära och kära på distans

Överaska nära och kära på distans

Av Babysits
4 min lästid

Är det snart din bästa väns födelsedag? Dina morföräldrars bröllopsdag? Eller har någon tagit examen, men av någon anledning kunde du inte komma på festen? Kanske har du inte missat något särskilt event, men vill bara visa din uppskattning för en person som du inte sett på länge. Att du inte kan befinna dig på plats för att fira någon borde inte stoppa dig. Lägg ner lite tid på att göra ett fint kort som du kan skicka.

Visst är det fantastiskt hur enkelt vi kan hålla kontakten nu för tiden, vi kan FaceTime:a och skriva sms. Men ibland finns det inget som uppskattas mer än ett eget hemmagjort kort i brevlådan. Att skicka ett fysisk kort på posten visar att du verkligen tänkt till och lagt ner både tid och engagemang.

Vi har skapat två olika pop up-kort: ett hjärta och en glad sol. Skriv en egen liten hälsning i och lägg på brevlådan.

Steg 1

Till kortet behöver du ett tomt pappersark som du kan vika på mitten.Vi använde oss av 400g akrulpapper, men du kan använda i princip vilket papper som helst, gärna ett lite tjockare.

Rita sedan formen på figuren som du vill ska poppa ut. Du ska alltså rita halva figuren, så att den är hel först när du viker upp pappret. Vi har gjort ett halvt hjärta och en halv sol.

Viktigt: När du ska klippa ut figuren, se till att lämna en liten bit, cirka 2 cm, så att pop-up figuren sitter kvar på kortet.

Card Template

Steg 2

Nu är det dags att ta fram saxen och klippa ut din figur. Klipp försiktigt längs linjerna du har ritat, och se till att lämna cirka 2 cm.

Card DIY

Steg 3

När du klippt färdigt viker du tillbaka figuren längs den lilla biten du sparade oklippt. Tryck försiktigt ner pappret.

pop up card

Steg 4

Nu gäller det! Tryck fram figuren så att den poppar ut ur kortet. Öppna och stäng kortet för att testa att kortet fungerar som det ska.

pop up template

Steg 5

Dags att få använda kreativiteten! Vi har använt oss av akrylfärg för att färglägga, men du kan egentligen använda vilken slags färg som helst, eller färgpennor eller kritor.

Painted Card

Steg 6

Det är detaljerna som gör det! Vi valde att göra hjärtat rosa och solen gul och orange. Eftersom vi var tvungen att lämna en bit av solen oklippt så ritade vi en orange triangel direkt på kortet för att ge illusionen av att hela solen poppar ut.

pop up card template

Steg 7

Nästan färdigt! Nu när vi har målat korten så är det dags att fylla kortet med text. Beroende på ditt barns ålder kan du låta dom skriva eller rita någonting. Du kan även hjälpa till att skriva om ditt barnen är för litet.

Finished card template

Steg 8

Färdigt!

pop-up card template

Tyckte du om den här DIY’n? Vi vill se korten ni har gjort, och varför inte mottagarens reaktioner! Dela med oss @babysitsse.

Behöver ni fler pyssel att sysselsätta er med finns det fler på vår DIY-sida

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis