Racerbilar av toarullar

Racerbilar av toarullar

Av Babysits
4 min lästid

Hela världen verkar ha bunkrat upp sig på toapapper! Men vad händer med alla tomma rullar? Varför inte göra ett roligt pyssel och återbruka rullarna genom att förvandla dem till leksaker, närmare bestämt racerbilar! Allt du behöver är tomma toalettpappersrullar och lite färg!

På vår steg-för-stegvideo nedan kan du se hur du kan göra racerbilar av toapappersrullar! Fortsätt läsa om du vill ha mer detaljerad beskrivning.

Du behöver:

  • Tomma toarullar
  • Akrylfärg
  • Sax
  • Papper
  • Lim

Pysselmaterial

När du har tagit fram allt material du behöver för den här DIY’n så är det dags att bestämma vilka färger du vill ha på dina bilar. Vi har gjort 3 olika designer, men variationerna är oändliga och har du fler rullar är det bara att använda fantasin och börja skapa egna varianter!

målade toalettrullar

Vi målade våra rullar i 3 olika färger: blå, grön och gul. Kanske vill du hellre göra en klassiskt röd racerbil! Tips: Du kan även använda färgat papper istället för att färglägga själv.

klipp toarullar

Här kommer den lite svårare delen! Använd med fördel en mindre sax (sysax eller kanske nagelsax) för att klippa ut en rektangel från rullen. OBS! Det här steget kräver hjälp av vuxen och är alltså inte säkert för små barn att göra själva.

toarullsbilar

Dags för detaljer! Den gröna bilen får en cool blixt-design och de andra får mer enkla men klassiska ränder.

toarullspyssel

Nu ska bilarna få cirklar där vi sedan kan måla på racingnummer. Tips: om ditt barn är otåligt kan du snabba på torkningsprocessen med en hårtork.

racerbilarpyssel

Nu ska bilarna få däck! Vi målade svarta cirklar på 400 gram akrylpapper (vilket lite tjockare papper som helst fungerar) och sedan lite mindre cirklar på vitt papper. Har du svart papper hemma så sparar det såklart lite tid. För 3 bilar behöver du 12 stycken däck totalt.

racerbilsdäck

När du har ritat och målat dina däck är det dags att klippa ut dem med en sax. Limma sedan fast fälgarna (de vita cirklarna) på de svarta däcken. Vi använde oss av snabbtorkande lim med både limstift och klister fungerar.

DIY toarulle

Nu ska däcken fästas på bilarna! Vi använde återigen snabbtorkande lim för att sätta fast pappersdäcken på rullarna.

bilar gjorda av toarullar

Färdigt! För en mer komplett look limmade vi även fast små rattar utklippta från 400 gram akrylpapper och målade lite detaljer med svart akrylfärg.

Tyckte du om det här pysslet? Vi vill se dina bilar! Tagga oss @babysitsse på Instagram eller Facebook.

För mer pysselinspiration, kolla in våra andra DIYs.

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis