Nyttigt Halloween-recept för barn

Nyttigt Halloween-recept för barn

Hitta ett barnvakts- eller barnvaktsjobb, eller håll dig uppdaterad med de senaste barnpassningstipsen!

Kom igång gratis idag.

Komma igång
Av Babysits
3 min lästid

Halloween må vara förknippat med godis för många, men det går faktiskt att göra nyttiga halloween-snacks också - testa att bjuda barnen på bananspöken och äppelmumier!

Oktober - månaden som består av skräckfilmer, bus eller godis och massor av läskiga snacks och sötsaker. Förut firades halloween främst i USA, men idag är det även en välkänd högtid i Sverige.

När är Halloween?

Halloween firas den sista oktober varje år, enligt amerikansk och irländsk tradition. Detta innebär alltså att Halloween år 2020 inträffar på lördagen 31 oktober. I Sverige råder det dock delade meningar om vilken dag som halloween verkligen bör firas på. Halloween är nämligen en tämligen ny tradition i Sverige, och den råkar ofta inträffa ungefär samtidigt som den mycket äldre svenska högtiden Alla Helgons. Alla Helgons dag infinner sig alltid på lördagen sista veckan i oktober, och Alla Helgons afton på fredagen innan. Vissa menar alltså att halloween bör firas på fredagen den 30 oktober (Alla Helgons afton) eller, enligt amerikansk sed, på lördagen.

Vad är bus eller godis?

Bus eller godis kommer från det amerikanska trick or treat, och innebär att barnen klär ut sig i halloweenkostymer och går runt i bostadsområdet och knackar dörr. När någon öppnar så skriker barnen “Bus eller godis” och de flesta väljer då alternativet godis och bjuder barnen på godsaker.

I år avråder Folkhälsomyndigheten från att gå bus eller godis eftersom det innebär en smittorisk.

Nyttigt Halloweenrecept för barn

Eftersom Halloween bör firas hemma i år, och inte ute knackandes dörr, så passar det ju perfekt att göra en spöklik fruktstund till barnen.

Halloweenrecept

Du behöver:

  • Mandariner
  • Bananer
  • Gurka
  • Äpple
  • Chokladsås eller strössel
  • Kniv och potatisskalare

Bananspöken

Du hittar inga godare spöken än dom här, helt gjorda av banan. En banan blir två spöken. Du skalar bananen och skär den på mitten. Ställ bananen på en tallrik och ge den ögon och mun med chokladsås eller strössel.

Äppelmumier

Ta potatisskalaren (eller en kniv) och skala äpplet horisontellt. Lämna lite skal kvar så att det ser ut som att äpplet är invirat i sitt skal (precis som en mumie). Mumierna kan också få ögon med hjälp av chokladsås eller strössel.

Pumpamandariner

Skala mandarinerna och skär av toppen på gurkan. Gurkbiten ska nu istället bli toppen på pumpan. Tryck därför ner den i hålet uppe på mandarinen och vips förvandlades mandarinen till en Halloweenpumpa!

Halloweenfruktstund

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis