Veganska Vårrullar med Jordnötsdipp

Veganska Vårrullar med Jordnötsdipp

Av Babysits, 2 min lästid

Funderar du på vad du ska laga till middag? Prova dessa goda veganska vårrullar som hela familjen kommer att älska! Dessutom är de nyttiga och enkla att laga.

Vårrullar

Ingredienser:

  • Risnudlar
  • Rispapper
  • Tofu
  • Soja
  • 1 Gurka
  • 4 Morötter
  • Isbergssallad
  • Koriander
  • Olivolja
  • Vatten

Gör så här:

!Vårrullar](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/de/recipes/spring-rolls.png){.image-center .image-md}

Steg 1:

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i nudlarna i 3 minuter. Häll av det kokande vattnet och häll i kallt vatten istället.

Steg 2:

Skär upp tofun i små bitar och låt marinera i soja.

Steg 3:

Häll lite olivolja i en stekpanna och stek tofun tills den är gyllenbrun på alla sidor.

Steg 4:

Skölj grönsakerna och skala morötterna. Skär upp ⅓ av salladshuvudet. Strimla morötterna och gurkan. Hacka korianderbladen.

Steg 5:

Häll lite vatten på en tallrik så att det täcker hela. Doppa ett rispappersblad i vattnet ungefär 3 sekunder. Lägg det blöta rispappret på en ny tallrik.

Steg 6:

Fyll rispappret med dina ingredienser! Vik upp rispappret och rulla försiktigt, rispappret kommer att vara väldigt klibbigt. Dina vårrullar är klara! Läs vidare och gör en enkel och jättegod dippsås till!

Jordnötsdipp

Ingredienser:

  • 3 msk Jordnötssmör
  • 2 msk Sojasås
  • 10 msk Vatten

Gör så här:

Blanda ingredienser i en skål tills såsen blir slät. Så enkelt är det!

Självklart kan du välja andra grönsaker som dina barn gillar. Dessutom kan du använda frukt istället för grönsaker och dippa i chokladsås. Mums!


Tyckte du om detta recept? Här hittar du fler recept!

Lägg upp en bild på dina vårrullar på Instagram eller Facebook och glöm inte att tagga oss @babysitsse.