Fluffig Isbjörn Pyssel

Fluffig Isbjörn Pyssel

Av Babysits, 3 min lästid

Tycker ditt barn om söta djur? Gillar ditt barn att pyssla? Då är det här den perfekta vinter-aktiviteten för er! Läs vidare för att lära dig göra en egen fluffig isbjörn som du kan ha i håret eller hänga i ryggsäcken. Vi har också lagt till några intressanta fakta om isbjörnar.

Material:

  • Vit papper
  • Svart tuschpenna
  • En bit kartong
  • Vitt garn
  • Sax
  • Klister

Instruktioner:

Steg 1. Rita två cirklar på kartongbiten. Rita sedan två lite mindre cirklar inuti varje cirkel som du redan ritat. Det ska se ut som två donuts!

Step 2. Klipp ut kartongcirklarna med saxen, och klipp ut de små cirklarna så att det blir ett hål.

Step 3. Linda garnet hela vägen runt båda cirklarna tills det inte syns någon kartong.

Step 4. klipp sedan garnet runt cirkeln mellan de två kartongcirklarna.

Step 5. Ta en liten bit garn och knyt emellan kartong cirklarna, så att all garn håller ihop!

Step 6. Ta bort kartongcirklarna och rufsa till din vita boll lite försiktigt. Du kan trimma lite på kanterna om du vill att det ska vara en perfekt boll! instruktioner

Step 7. När du är nöjd med din vita boll, kan du klistra på isbjörnens nos. Använd svart papper för att klippa ut en oval. TIPS: om du inte har svart papper, använd vitt papper och en svart tuschpenna.

Step 8. Därefter kan du klistra på isbjörnens ögon. Du kan antingen köpa googly plastögon, eller klippa ut två små vita cirklar och rita en svart prick i mitten.

Step 9. För att göra öronen, använd vit papper och klipp ut två små halv cirklar. När du har klistrat in öronen på din isbjörn är du klar!

Voila! Nu har du en gullig liten isbjörn att leka med! Du kan också hänga den på din ryggsäck eller knyta fast den i en tofs. Du kan även göra flera stycken och dekorera hela ditt rum med små isbjörnar om du vill!

Isbjörnpyssel


Hur blev din isbjörn? Vi är nyfikna! Dela en bild på Facebook eller Instagram och tagga oss @Babysitsse! Kolla in vår blogg för mer inspiration!

Intressanta fakta om isbjörnar!

  • Isbjörnar är faktiskt svarta! Isbjörnar har vit päls som hjälper dem att kamouflera i snön. Men deras hud är faktiskt svart under all päls (precis som deras söta svarta nos).

  • Isbjörnar kan väga upp till 800 kg och bli 3m långa.

Storlek och vikt

  • Isbjörnar kan simma flera dagar i rad! De kan alltså simma hundratals kilometer utan att behöva vila.
  • I Arktis kan det bli -40 grader Celsius, det låter riktigt kallt! Men isbjörnarna fryser inte tack vare sin tjocka päls och ett tjockt lager fett. Det är faktiskt större risk att de blir för varma!

Isbjörnsfakta

Källor: