5 tips inför skolstarten

5 tips inför skolstarten

Hitta ett barnvakts- eller barnvaktsjobb, eller håll dig uppdaterad med de senaste barnpassningstipsen!

Kom igång gratis idag.

Komma igång
Av Babysits
4 min lästid

Är du och dina barn redo inför skolstarten? Underlätta denna stressiga period med att följa dessa 5 tips, läs vidare!

5 tips inför skolstarten

Kalender

En almanacka eller personlig agenda kan vara ett bra verktyg för att hålla sig organiserad. Men till hela familjen kan det vara en bra idé att ha en stor kalender. På kalendern kan alla familjemedlemmar skriva upp det de ska göra, till exempel gå på födelsedagskalas, läkarbesök, fotbollsmatch, föräldramöte, osv. Då blir det lättare för hela familjen att hålla koll på varandras scheman. Ett bra tips är att hänga upp kalendern på ett ställe där alla kan se, till exempel på kylskåpet.

veckoplan

veckoplan

En Göra-Lista

När skolan börjar är det mycket man måste hålla koll på, då är det lätt att glömma saker och ting även om det står på kalendern. På kalendern kan man skriva allt som ska hända under kommande veckor och månader, men ibland behöver man något mer kortsiktigt. Därför kan man skapa en göra-lista för det man ska göra under dagen. Listan kan man förbereda på morgonen eller kvällen innan. På denna lista kan du skriva vilken tid du ska vara på fotbollsmatchen och vad som behövs från mataffären till exempel.

Göra Lista #1 Göra Lista #2
göra lista daily to do lists

Belöningstavla

Uppmärksamma dina barns positiva beteende och motivera dem att hjälpa till hemma med en belöningstavla! Nedan hittar du ett exempel på hur en belöningstavla kan se ut. Det finns också en mall som du kan ladda ner, den kan du fylla i själv med hushållssysslor och aktiviteter som är anpassad till din familj. Ge inte godis som belöning, istället kan det vara kul med klistermärken, en ny bok/serietidning, eller att hen får bestämma vad ni ska äta till middag en dag.

reward charts

reward charts

Skapa Rutiner

Skapa en bra rutin för både dig och dina barn. Rutiner kan hjälpa dig och dina barn hitta balans mellan arbete eller skola och fritid. En bra rutin kan innebära regelbundna måltider, sömn, motion/lek och annat som din familj anser vara viktigt!

läggdags rutin

morgon rutin

Klicka här för att ladda ner en tom mall som du kan fylla i själv!

Välj det som passar bäst för din familj

Alla familjer är olika, därför kan det vara bra att testa våra olika tips för att hitta det som funkar bäst för er!

Vi hoppas att dessa tips kommer att förbereda dig väl inför skolåret! Behöver du en barnvakt som kan hämta barnen efter skolan? Klicka här

Vill du läsa mera bra artiklar med tips för föräldrar? Klicka här!

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis