6 tips för att förklara jobb till barn

6 tips för att förklara jobb till barn

Hitta ett barnvakts- eller barnvaktsjobb, eller håll dig uppdaterad med de senaste barnpassningstipsen!

Kom igång gratis idag.

Komma igång
Av Babysits
3 min lästid

Barn är nyfikna! Beskriv olika karriärmöjligheter för dem så att de lär sig att det finns oändliga möjligheter. Motivera dem att prova olika saker och uppmuntra deras intressen. Läs igenom våra tips för att lära dig hur du kan starta en konversation med dina barn om deras intressen.

1 - Beskriv olika karriärmöjligheter

Barn ser ofta det deras föräldrar jobbar med, och kanske några andra vuxna i deras nätverk (läraren till exempel). Självklart ser dem också olika yrken framställas på TV och i böcker. Men det finns så många olika sorters jobb i världen!

Förälder som jobbar

2 - Uppmuntra hens intressen

Det är viktigt att uppmuntra ditt barns nyfikenhet och hens intressen. Hjälp ditt barn att skriva ner hens passioner, styrkor och mål! Glöm inte att du pratar med barn, uppmuntra därför också fantasi!

Princessa

3 - Använd inte könsstereotyper

En flicka kan visst bli fotbollsproffs och en pojke kan självklart bli en professionell balettdansös! Det finns många könsstereotyper som vi måste undvika att lära våra barn. Därför är det viktigt som barnvakt eller förälder att inte använda könsstereotyper när du ger förslag på jobb som ditt barn skulle kunna vara intresserad av. Allt är möjligt!

Brandman

4 - Lek tillsammans och låtsas ha olika jobb

Barn lär sig mycket när de leker! Uppmuntra deras fantasi och låtsas ha olika jobb. Ditt barn kan låtsas vara din läkare eller din lärare till exempel. Tänk också på att leksaker kan uppmuntra nyfikenhet, en stetoskop till exempel!

Doktor

5 - Be hen föreställa sig sin framtid

Om ditt barn är lite äldre, be hen föreställa sig sin framtid! Tycker hen om att studera eller inte så mycket? Vill hen jobba själv, med andra, kanske med barn eller djur? Det finns många frågor du kan ställa, men undvik att stressa eller sätta press på ditt barn. Det kan vara kul att prata om framtiden, men det finns tid för dem att bestämma sig och ångra sig flera gånger!

barn och förälder

6 - Tvinga dem inte åt ett karriärshåll

Som förälder eller barnvakt kan du ge tips och råd till ditt barn, men då är det viktigt att du inte styr hen åt ett karriärshåll. Ibland vill föräldrar att deras barn följer i deras fotspår och andra vill bara att deras barn ska tjäna mycket pengar. Låt ditt barn bestämma själv vad de vill göra med deras framtid!

barn kock

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis