Babysits presenterar… Bokningar

Babysits presenterar… Bokningar

Av Babysits
4 min lästid

För att ytterligare förenkla och förbättra kontakten mellan föräldrar och barnvakter introducerar Babysits nu sin nya funktion “Bokningar”. Föräldrar kan nu boka och betala för barnpassningar direkt via vår plattform.

Med hjälp av Babysits Bokningar kan du nu betala eller få betalt direkt via Babysits utan att behöva oroa dig om kontanter eller risken att inte få betalt för ditt jobb.

Fördelar med Babysits Bokningar

Att boka dina barnpassningar via vår plattform har sina fördelar:

 • Både föräldern och barnvakten kan enkelt hantera sina bokningar och scheman. Som barnvakt kommer du vet exakt vilka dagar som du är fri att sitta barnvakt, och som förälder kommer du ha koll på precis vilka dagar som du har ordnat med barnpassning och vilka dagar som du fortfarande behöver hitta hjälp för.
 • Föräldrar gör säkra betalningar genom en pålitlig plattform och kan vara säkra på att deras pengar kommer fram till barnvakten efter att barnpassningen har ägt rum.
 • Barnvakter kan känna sig trygga med vetskapen att deras betalning kommer komma fram genom en säker plattform. Efter ett arbetspass kan barnvakten vara säker på att få betalt. Inga fler awkward situationer med föräldrar som glömmer att betala.
 • Transaktionen är kontantfri så ingen behöver oroa sig för växelpengar.
 • Att boka barnpassningar via Babysits hjälper till att stoppa bedrägerier i barnomsorgsindustrin.
 • I nödfall så erbjuder Babysits Bokningar enkla sista minuten-bokningar och avbokningar för både föräldrar och barnvakter.

Såhär fungerar det

Bokningar är vår nya tjänst som erbjuder föräldrar och barnvakter alternativet att planera och betala sina barnpassningar via vår hemsida eller app.

För föräldrar innebär Bokningar inga extra kostnader. Dock lägger vi på en avgift för barnvakter för att täcka kostnaden för vårt betalningssystem. Därför är detta något som barnvakter kan vilja tänka på när de bestämmer sitt timpris.

Om priset för barnpassningen är 150 kr så kommer Babysits att behålla en avgift på 6% av det beloppet. Barnvakten får därmed 141 kr utbetalt, så länge hen inte behöver betala några övriga skattekostnader på beloppet.

Vi värdesätter kontinuerliga bokningar, så därför kan du genom att boka flera barnpassningar via Babysits tjäna ett märke. Bokningar via Babysits är också ett krav för att bli en Supersitter!

Hur du bokar en barnpassning

 1. Hitta den perfekta barnvakten som du vill ska ta hand om dina barn.
 2. Efter att du har kontaktat barnvakten och genom ett introduktionsmöte säkerställt att det är rätt person för din familj, så klickar du på knappen “Skicka en bokningsförfrågan” som finns på barnvaktens profil. Du kan också skicka en förfrågan direkt från er konversation i inkorgen.
 3. Ställ in tid och datum för barnpassningstillfället och skriv ett meddelande till barnvakten med eventuell extra information.
 4. När barnvakten har accepterat bokningen så är det dags att betala.
 5. Färdigt! Din barnpassningsbokning är godkänd och schemalagd.
 6. Efter att barnpassningstillfället har ägt rum så kommer pengarna att betalas ut till barnvakten inom 5 till 10 dagar. Barnvakten kommer att få ett e-postmeddelande med uppskattad utbetalningsdag så att de vet när de kan förvänta sig att ta emot betalningen.

Var du hittar dina bokningar

När du är inloggad på ditt Babysits-konto kan du hitta alla dina schemalagda bokningar högst upp i högra hörnet av sidan. Du ser en knapp som heter “Bokningar” bredvid din Inkorg.

Hur du avbryter dina bokningar

På Bokningar-sidan kan du se dina nuvarande, framtida och redan avslutade bokningar. Öppna bokningen som du vill avboka och klicka på “Avbryt bokning”-knappen. Så fort du klickat på knappen så kommer din bokning att avbrytas.

Så fort en av parterna avbryter bokningen så får den andra parten ett e-postmeddelande och en pushnotifikation så att alla är informerade om avbokningen.