Så skriver du en annons för barnpassning

Så skriver du en annons för barnpassning

Av Babysits, 5 min lästid

På Babysits kan du som barnvakt skapa en egen profil där du berättar för familjerna vem du är och vad du har att erbjuda, som en slags annons. För bästa chanser att föräldrarna ska välja just dig är det viktigt att lägga lite extra krut på presentationen av dig själv och dina tidigare erfarenheter.

Första intrycket kan avgöra allt. Det är därför som presentations-texten är så viktig för din profil. Här berättar du om dig själv på ett sätt som motiverar familjer till att vilja välja just dig. Eftersom att presentations-texten är det första föräldrarna läser bör den varken vara för lång eller för kort. Är texten för lång finns det en risk att dom inte orkar läsa klart, och är den för kort kanske du inte får med all den information som behövs. Försök därför att hålla din presentation lagom lång och låt den berätta vem du är, vad du gör och vad du kan erbjuda.

De flesta jobbannonserna är specifika och går rakt på sak när det kommer till vad som eftersöks. Till exempel kan det stå: “Vi letar efter en barnvakt som kan hämta upp vår son med bil varje dag efter skolan”.

Vad är det viktigaste här?

  • Varje dag
  • Barnvakt med bil/körkort

Föräldrarna här letar alltså efter en barnvakt med körkort som tillgänglig i stort sätt varje dag. Om du har specifika saker att erbjuda familjerna så är det bra att presentera det så fort som möjligt. Låt dina viktigaste egenskaper sticka ut!

Även om barnpassning alla gånger inte kräver särskilt mycket kvalifikationer eller erfarenhet så bör du tänka på din profil som en riktigt jobbansökan; Du jobbar med att ta hand om det viktigaste som finns, och föräldrar är mycket noga när det kommer till att välja den personen som ska ta hand om deras barn.

Så hur blir du då den bästa kandidaten?

Detta bör finnas i din barnvaktsannons:

  • En ordentlig presentation av dig själv. Här berättar du vem du är och vad du heter. Letar du efter en familj som vill ha hjälp varje vecka eller är du mer intresserad av sporadiska barnvaktsjobb?

  • Dela med dig av dina tidigare erfarenheter, både barnvaktsjobb och andra jobb som inkluderar arbete med barn. Tidigare erfarenhet är inte alltid ett krav från föräldrar, men det är definitivt en fördel att ha referenser som dom kan få prata med.

  • Vad kan du erbjuda som gör att du sticker ut bland de andra kandidaterna? Kanske pratar du något annat språk, har körkort, första hjälpen-certifikat eller liknande.

  • Tillgänglighet. Det är alltid bra att kunna vara flexibel som barnvakt, men om du har skola, arbete eller annat som du inte kan ändra på så är det lika bra att vara öppen med det redan från början. Skriv hellre när du faktiskt kan (t ex “Jag är tillgänglig varje vardagsmorgon för att lämna er barn i skolan”) istället för när du inte kan “Jag är upptagen på eftermiddagar”

Men undvik det här:

  • Försök att undvika fraser som “Jag behöver jobb så fort som möjligt”. Trots att du menar väl så kan det uppfattas fel. Skriv hellre “Jag har massor av fritid att spendera med era barn och kan vara flexibel för att möta era behov”.

  • Skriv inte att du saknar arbetserfarenhet och lämna det där. Det går att få jobb som barnvakt utan tidigare erfarenhet, men det kräver att du kan motivera för familjerna varför dom ska välja trots att du inte har jobbat som barnvakt tidigare. Kanske har du har suttit barnvakt till ditt syskon eller dina kusiner, berätta det! Är du helt utan erfarenhet kan du istället fokusera på att berätta om varför du så gärnva vill jobba med barn.

  • Ljug inte, det blir aldrig bra i slutändan. Det är bättre att vara ärlig från början. Har du till exempel inte en bil, skriv att du har körkort eller att du inte har några problem att gå eller åka kollektivt.

Barnvaktsannons

Det här är några små knep som kan hjälpa dig att få en mer attraktiv barnvaktsprofil. Försök att hålla din presentation rak på sak, och glöm inte att vara dig själv.

Om du söker jobb som barnvakt på Babysits kan du även öka dina chanser till jobb genom att samla olika emblem.