Hjälp - För familjer

För familjer

Föräldrar kan hitta barnvakter på Babysits genom vår söksida. Antingen kan du söka bland barnvakter i ditt område eller så kan du skapa en profil så att barnvakter som är intresserade kan kontakta dig. När du har hittat en barnvakt som du vill kontakta kan du uppgradera till ett premium-konto.

Föräldrar kan också hitta ett alternativ till barnvakt som vi kallar för föräldrar-hjälper-föräldrar. Det innebär att föräldrarna hjälps åt att passa varandras barn.

Föräldrar måste uppgradera till ett premium-konto för att kontakta barnvakter. Du kan uppgradera till ett premium-konto via uppgraderingssidan (efter registrering) eller via Babysits-appen.

Om du vill avsluta ditt premium-konto kan du enkelt göra det på kontostatus-sidan. Om du har uppgraderat till premium via iOS-appen så behöver du även avsluta din prenumeration via Apple. Det kan du göra i dina inställningar om du går till Apple-ID och klickar vidare till Prenumerationer.

Observera att när du avslutar ditt premium-konto kan en slutbetalning debiteras. Detta beror på att vi tar betalt med en försening. Till exempel, om din nya månad startade förra veckan kan det hända att månadsavgiften för månaden fortfarande måste betalas. Ingen ny period kommer dock att debiteras.

Om du har dagar kvar på ditt premium-konto, kan du självklart fortfarande använda premium-tjänsterna för de återstående dagarna efter avslutningen av ditt premiumkonto. Om du fortfarande har problem med att avsluta ditt premium-konto, vänligen kontakta vår kundtjänst.

När du har hittat en barnvakt kan du enkelt planera ett möte med barnvakten. Du kan schemalägga ett möte genom att gå till din inkorg och klicka på konversationen med barnvakten. På vänster sida kan du klicka på knappen "Planera ett barnvaktsmöte" för att planera ett möte.

Ja, även efter att ditt premium-konto har blivit avslutat, kan du fortfarande skicka nya meddelanden till barnvakter inom din kontraktsperiod, och även när det har utgått kan du alltid fortsätta konversationer som du startade med ditt premium-konto.

Ungefärligt timpris På din profil kan du ange ett genomsnittlig timpris för en barnpassning. Barnvakter och dagmammor kan göra det samma. Detta är dock inte ett fast pris, och du kan alltid förhandla lönen. Förväntade priser ändrar sig beroende på faktorer nämnda nedan.

Dina krav och behov: Om ditt barn behöver mycket uppmärksamhet och omsorg, kan du förvänta dig att betala en högre lön än vanligt. Kom ihåg att du också måste betala din barnvakt mer för att passa fler barn eftersom det kommer att kräva mer ansträngning och energi av barnvakten. Vårt råd är att bestämma alla detaljer kring lön och betalning innan barnvaktens första pass så att ni båda vet vad ni kan förvänta er.

Barnvaktens ålder och erfarenhet: När du bestämmer timpriset behöver du också ta hänsyn till barnvaktens ålder. En 21-årig student förväntar sig till exempel en högre lön än en 15-årig student. Kom också ihåg att även minimilönen varierar mellan dessa åldrar. För att bestämma en timlön för din barnvakt kan du basera beloppet på den nationella minimilönen.

Dagmamma eller dagbarnvårdare: En dagmamma eller dagbarnvårdare kan själv bestämma hur mycket de vill debitera dig. Dessa yrkesmän måste bli betalda minst minimilön. I en del länder är föräldrar berättigade till ett bidrag baserat på det högsta timpriset.

I vissa jurisdiktioner är det obligatoriskt att skriva kontrakt. På grund av detta, och för att göra barnpassningen smidigare för båda parter, föreslår vi att ni fyller i och går igenom vårt startformulär.

Det kan hända att du har en negativ upplevelse med en barnvakt. Vi beklagar att höra om detta händer. Om du har kontaktat barnvakten via Babysits meddelandesystem kan du lämna en recension om barnvakten. Oberoende ber vi dig att anmäla barnvakten via kundtjänsten. Babysits kommer då att bli underrättad om dessa rapporter och kommer att vidta alla åtgärder som kan vara nödvändiga.