Tips till föräldrar

Hitta en lämplig barnvakt

 • Skriv en jobbannons med en tydlig beskrivning - var så specifik som möjligt.
 • Kontakta de barnvakter som du känner skulle kunna passa bäst för din familj.
 • Planera telefonsamtal med de barnvakter som du gillar bäst så att du kan lära känna dem bättre.
 • Om du är nöjd med resultatet av telefonsamtalet, varför inte bjuda in barnvakten till ditt hem så att de kan få träffa ditt barn? Kom ihåg att bara bjuda in personer till ditt hem som du litar på, eftersom vi inte kontrollerar barnvaktar som registrerar sig hos Babysits.
 • Potentiella barnvaktar kan ibland ta med någon, som till exempel en förälder, för deras egen säkerhets skull.
 • Innan du tillslut bestämmer dig för en barnvakt, bör du be om deras referenser.
 • Om du vill att barnvakten ska hämta ditt barn från skolan, behöver du först introducera barnvakten för ditt barns lärare och de andra föräldrarna i skolan.
 • Vänligen kom ihåg att en barnvakt inte är detsamma som en hushållerska. Förvänta dig inte att de ska acceptera att städa ditt hus medan du är borta!
 • Precis som du har barnvakter också ett schema, så kolla med dem för att se när de är och inte är tillgängliga för barnpassning.
 • Kom ihåg den gyllene regeln: Om du behandlar din barnvakt väl, kommer de att behandla dig väl tillbaka!

Barnvaktens första dag

Du kommer säkert att oroa dig mer om din barnvakts första dag än vad dina barn kommer att göra, så försök att ta efter dem lite och kom ihåg att slappna av!

Här är våra tips till dig:

 1. Ta reda på vem du har att göra med! Se till att du redan har träffat barnvakten minst en gång tidigare.
 2. Förbered några saker för barnvakten, som ditt barns favoritspel, snacks eller film, så att de har mycket saker att göra tillsammans.
 3. Se till att barnvakten kommer i tid. Kom ihåg att utbyta kontaktinformation med dem i förväg så att de kan höra av sig till dig om de är försenade.
 4. Ge barnvakten en lista med kontaktuppgifter (telefonnummer, kontaktuppgifter för nödsituationer), detaljer om sovscheman och eventuella mediciner innan du lämnar.
 5. Ge barnvakten en rundtur i ditt hus och visa dem var du har allt som de kan behöva, som extrakläder till ditt barn, Första hjälpen-kit, ficklampa, snacks etc.

Ta kontakt

Innan barnvaktens första dag på jobbet uppmuntrar vi alla föräldrar att träffa potentiella barnvakter och presentera dem för sina barn. Potentiella barnvakter bör, å andra sidan, be att få träffa föräldrarna på ett offentligt ställe eller ta med sig en vuxen till mötet (om de är under 18 år). Dessa rekommendationer görs för att säkerställa båda parternas säkerhet.

Du bör också ta dig den tiden du behöver för att känna dig bekväm med den andra parten, även om det betyder att ni träffar varandra flera gånger före den första dagen. Ett bra sätt att säkerställa en barnvakts tillförlitlighet är att få dem att passa ditt barn medan du är hemma. På så sätt kan du se hur de tar hand om ditt barn och de kan ställa frågor till dig. Om du väljer att ditt barn ska vara hemma hos barnvakten, se till att kontrollera deras hem noggrant först!

Babysits erbjuder en privat meddelandetjänst för att underlätta kommunikationen mellan användarna. Det är viktigt att du kommunicerar med andra användare via Babysits först, tills att du är bekväm nog att utbyta kontakuppgifter med dem och byta till andra plattformar (t.ex. SMS, WhatsApp). Observera att vi inte kan hjälpa dig med klagomål angående meddelanden som har skickats externt, utanför vår meddelandetjänst, eftersom vi inte har tillgång till dessa konversationer. Om du använder en annan plattform för kommunikationen är det på egen risk!

Barnvakt inträdesformulär

Be barnvakten fylla i det här formuläret innan de ska passa barn för dig första gången. Detta bidrar till att säkerställa att problem inte uppstår när barnvakten är med ditt barn.

Visa inträdesformulär

Få fler tips?